tirsdag 22. mai 2018

Grillet steinbit med sjøkreps, grønnsaker, remulade og potet

Etter en tur hjemme var fryseren overfylt, så for å redusere kaoset litt fisket jeg før jeg dro på jobb fram en steinbitfilet og la til tining.

Mellom slagene på jobb googlet jeg fram denne oppskrifta, modifiserte litt, og kom fram til dette:

Det jeg brukte:

ca  350 g breiflabb
1 sjøkreps (ferdig kokt)
6-7 kokefaste småpoteter
6-7 reddiker
1/2 bunt vårløk
6-7 grønne asparges
remulade (enten fra butikken, eller lag selv, fx slik du ser i denne oppskrifta)

flaksalt
svart pepper
persille
dill
andefett
olivenolje

Slik gjorde jeg:

Sett på full peising i grillen, så det blir så varmt som mulig.

Skjær steinbitfileten i passe stykker for grilling, og legg dem til tørk mens du gjør klart det øvrige.

Skyll potetene og sett dem på kok i en kasserolle som virker alt for stor (men ikke ha mer vann enn at det såvidt dekker dem). Ha litt salt i vannet.

Brekk endene av aspargesen og legg dem på en asjett. Sprinkle litt olivenolje over, og dryss salt på.

Skjær reddikene i fire, og skjær vårløken i 3-4 cm stykker. Legg dette klart i en damprist, og dryss litt salt på.

Ha steinbitstykkene i en aluminiumsgrillform, dryss salt på dem, kvern pepper på og sprinkle litt olje på dem.

Del sjøkrepsen i to på langs (la den gjerne såvidt henge sammen i ryggen). Ha på hver halvdel litt andefett og godt med persille og litt dill. (Her kan du bruke smør om du ikke har andefett)

Legg fiskestykkene rett på den glovarme grillen, så de får litt merker av grillrista. Her er det viktig at grillen er skikkelig varm, fordi det reduserer sjansen for at halvparten henger igjen når du skal snu fisken etter at den har stekt et minutt eller to på den første sida. Når du har fått en fin overflate også på den andre sida setter du aluminiumsforma inn på grillen og løfter fiskestykkene over i den så de fortsetter å stekes oppi den i 10-15 minutter til. Dersom du bruker gassgrill kan du godt skru ned varmen akkurat under der forma står nå (Men ikke skru helt av).

Når potetene har kokt ca 5 minutter setter du damprista med grønnsakene oppå dem, og legger på lokk, så reddikene og vårløken dampes der de siste 10 minuttene (Dersom du bruker poteter som må kokes mer enn 15 minutter, så må du utsette å legge på grønnsakene).

5 minutter før alt er klart legger du sjøkrepsen på grillen med skallet ned. Dersom du har hylle over selve grillrista kan du godt legge den der.

Legg aspargesene på grillen, snu dem etter et par minutter, og etter et par minutter til er alt ferdig.

Server med remulade.

Supergod kombinasjon av gode smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar