tirsdag 4. juli 2017

Breiflabb med linseragu og baconvinaigrette

Røska et par små breiflabbfileter ut av fryseren, googla denne oppskrifta, og laget retten. Syntes oppskrifta var litt sparsom med fremgangsmåte, så derfor legger jeg her ut hvordan jeg gjorde det.

Det du trenger:

200-300 g breiflabbfilet pr person
salt
pepper

100 g linser
2 middelstore sjalottløk
1 ss olje
3 dl kyllingkraft/-buljong
1 eple (Helst Granny Smith)
smør

100 g bacon
2 middelstore sjalottløk
1 ss olje
0,5 dl sitronsaft
0,5 dl olivenolje (Gjerne extra virgin)
1 håndfull finhakket fersk gressløk
(evnt litt smør)

Slik gjør du:

Retten består av tre deler som må forklares hver for seg. Planlegg tilberedninga så alt blir ferdig samtidig.

Skjær breiflabbfiletene i passe stykker for grillen (Kan også lages i stekepanne innendørs), og tørk dem. Dryss over salt og godt med grovkvernet pepper. Skru på sterk varme på grillen, og stek fiskestykkene et minutt på hver side, før du legger dem over i en aluminiumsform på indirekte varme, og lar dem stå og stekes ferdig med 150° C i grillkabinettet i ca 7-8 minutter.

Skyll linsene og legg dem i bløt i kaldt vann i 30 minutter. Mens de bløtlegges finhakker du sjalottløkene og freser dem i litt olje til de blir blanke (Pass på at du ikke svir dem). Tilsett linsene og stek dem litt sammen med løken før du også har i kyllingkrafta. La det hele koke på svak varme i ca 15 minutter, til linsene er møre. Skjær epla i små terninger (Skrell den først) og tilsett disse de siste to-tre minuttene av koketida. Rør inn en solid skje smør rett før servering.

Skjær baconet i små terninger, og stek dem til de er litt crispy utenpå, men fortsatt myke inni. (Her er det ingen katastrofe om du bommer på konsistensen, så lenge du ikke svir baconet). Ta baconet ut av kjelen med en hullsleiv så du beholder fettet i kjelen. Ha om nødvendig i litt smør i tillegg til baconfettet før du finhakker sjalottløkene og har også disse i. La dem bli blanke (men ikke svidde!) før du tilsetter sitronsaften og olivenoljen og gir det hele et raskt oppkok. Ha så i baconet igjen, før du til slutt også tilsetter den finhakka gressløken og roter godt rundt.

Fantastisk godt tilbehør til en fantastisk god fisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar