torsdag 27. mars 2014

Laks med østerssaus, brokkoli, sopp og ris

Hadde en kjapp varetelling i kjøleskapet i morres, og spurte facebook om middagstips basert på innholdet.

Mange gode forslag, men det ble Trudes link til «sinnakokken» som gikk av med seieren, men selvsagt ikke uten modifikasjoner.

Det du trenger

Laksefilet, hel eller i porsjonsstykker (Uten skinn)
Smør/olje til steking

Brokkoli
Sjampinjong

1 dl Østerssaus
1 dl Soyasaus
1 ss smør
2 sjalottløk, grovhakket
1 ts revet ingefær
1 ts finhakket hvitløk

Ris

Slik gjør du

Kok risen slik at den er ferdig samtidig som alt det andre.

Gjør brokkolien klar til damping slik at den er ferdig samtidig som alt annet.

Smelt smøret til sausen i en liten kjele sammen med løken. Når dette har surret et par minutter kan du ha i østers- og soyasausen. Rør godt før du tilsetter også ingefæren og hvitløken. Skru ned varmen og la det stå på svak varme mens du rører av og til frem til servering.

Skjær soppen i seks- eller åttedeler. Smelt litt smør og ha litt olje i en stekepanne, når dette er ganske varmt har du i soppen. La dette brunes litt før du har i også laksen. Stek laksen på begge sider til den er blitt slik du liker den, og server alt sammen.

En rett som krever litt planlegging for å få alt ferdig samtidig, men kjempegodt, og omtrent så enkelt som du får det.

Sausen ble saltere enn jeg liker den, så om jeg lager dette flere ganger kommer jeg til å prøve å redusere mengden soyasaus og kanskje heller ha i litt vann.

Takk til Trude for tipset!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar