lørdag 30. november 2013

Lam i grønn karri

Fortsetter karritrenden fra i går, i dag med annen farge og kjøtt i stedet for fisk. Som vanlig kokt sammen av det jeg syntes hørtes best ut fra en masse forskjellige utgangspunkt.

Dette ble til slutt litt hottere enn jeg egentlig satte pris på, men for folk som digger hothothot thaimat, så er nok dette en höjdare!

Det du trenger:
Før kokosmelken er tilsatt
300 g renskåret lammekjøtt
1 løk
2 fedd hvitløk
1 grønn chili
3 dl oksebuljong
1-3 ss grønn curry paste (Avhengig av hvor sterkt du vil ha det)
3 kaffirlimeblader
2 ts fiskesaus
3-4 dl kokosmelk
1 lime
1 squash
1/2 rød paprika
150 g grønne erter, frosne
1 bunt koriander
Salt, pepper
Olje til steking

Jasminris

Slik gjør du:
Skjær lammekjøttet i relativt små terninger, og bland dem godt med litt salt, pepper og olje.

Varm opp en wok og brun kjøttet i små porsjoner så du ikke kjøler ned woken når du har det i. Etter hvert som det blir ferdig tar du det ut og setter det til side og bruner litt mer.

Skru ned varmen på woken og la den kjøle seg litt ned. Hakk løken, finhakk hvitløken og chilien, og ha det i woken med litt olje på middels varme og surr det til løken er blitt myk, ca 5 minutter. Ha så i currypasten og surr det videre i 1-2 minutter til. Tilsett så buljongen, kaffirlimebladene og fiskesausen, før du klemmer saften av litt over halve limen oppi. G
i det hele et oppkok før du på nytt tilsetter kjøttet. La det stå og simre i 25-30 minutter.

Skjær paprikaen og squashen i tynne strimler, tilsett dem og kokosmelken når kjøttet har stått og simret som beskrevet over, og kok opp. La så stå og simre nye 20-25 minutter, til kjøttet er blitt mørt. 5 minutter før koketiden er over tilsetter du ertene og lar dem varmes.

Grovhakk koriander og dryss over før du serverer det hele med
jasminris til.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar