torsdag 16. mai 2013

Kirsebærgrøt

Etter at mammas kirsebærtre ble stort og svært og fullt av bær er dette en dessert jeg har laget flere ganger.

Det du trenger:

500 g kirsebær, frosne eller friske, men stenfrie.
6+1 dl vann
175 g sukker
1 vaniljestang
4,5 ss potetmel

Ha bærene i en kjele, tøm vann over og varm sakte opp til kokepunktet. Skrap ut frøene fra vaniljestengene og ha dem og også selve stilkene oppi kjelen samtidig som du rører ut sukkeret når vannet begynner å koke. La det hele småkoke i 5-6 minutter før du fisker opp igjen vaniljestilkene.

Rør potetmelet godt ut i 1 dl kaldt vann. Tøm jevningen i en tynn stråle oppi den kokende massen mens du hele tiden rører rundt. Ta kjelen av varmen så snart det tykner, vær på vakt, dette går fort!

Tøm grøten umiddelbart over i en ildfast skål, dryss litt sukker over, trekk en folie over og sett det hele til kjøling.

Serveres med sukker på bordet til de som ønsker det enda litt søtere, og kremfløte.

Omnomnom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar