søndag 19. mai 2013

Grillet lammelår i skiver

Knallvær i pinsehelga, så da måtte jeg måke fram terrassen (Ja, rester av vinterens takras lå fortsatt der) og trille ut grillen og innvie grillsesongen!

Det du trenger:
Skiver av lammelår (2-400 g pr person, avhengig av kvalitet på kjøttet og den som skal spise det) (Man kan helt sikkert også bruke koteletter, bogskiver eller annet lammekjøtt dersom det er det man har)

Marinade:
2 store fedd hvitløk
1/4 frisk rosmarinplante
1/4 frisk timianplante
1 knivsodd chilipulver
1 ss flaksalt
2 ss god olivenolje

Timiansmør:
100 g normalsaltet smør
2 store fedd hvitløk
2 ss sitronsaft
1/4 frisk timianplante
Pepper

Tilbehør:
1 stor grønn squash
1 pk cherrytomater
8-9 store sjampinjonger

Mandelpoteter
Olje til steking

Slik gjør du:
Press hvitløkfeddene til marinaden, finhakk urtene og bland inn saltet og chilien (ikke for mye chili, den skal bare spisse, ikke dominere, smaken). Bruk gjerne foodprocessor. Tilsett olivenoljen og bland godt sammen. Smør et tynt lag på kjøttstykkene og la dem ligge og marineres i kjøleskap minst en time, før du tar dem ut og lar dem romtempereres (Tar ca 20 min).

Rør smøret til det er mykt (Bruk gjerne håndmikser), finhakk timianen og press hvitløksfeddene før du rører dem sammen med sitronsaften inn i smøret. Lag en pølse av kryddersmøret, legg det i aluminiumsfolie og legg i kjøleskapet så det blir hardt igjen.

Skjær opp squashen og sjampinjongene og ha dem i en stekepanne sammen med cherrytomatene. Stekes på svak varme under stadig omrøring med godt med olje i pannen. Salt forsiktig underveis.

Skjær potetene i 2-4 stykker avhengig av størrelse og stek dem i en stekepanne på middels varme i ca. 20 minutter til de er gjennomstekte. Salt også disse forsiktige under steking.

Grill kjøttet på sterk varme i 2-3 minutter på hver side, skru så varmen helt ned og la skivene ettersteke i  noen minutter til.

Lam er noe av det beste kjøttet jeg vet, og med dette krydderet og tilbehøret ble det helt fantastisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar