mandag 23. mars 2015

Sellerisuppe i trykkoker

Dampsøylen står ut av trykkokeren
Hadde noe selleristang liggende i kjøleskapet som jeg trengte å bli kvitt før påske, så da laget jeg suppe av den. Takk til Christopher Sjuve for inspirasjonen.

Det du trenger:
2 ss olivenolje
1 ikke altfor stor løk
1 fedd hvitløk
4-5 stilker selleristang
1 dl hvitvin
1/2 blokk kyllingbuljong
3/4 l vann
2 dl fløte
salt og pepper
1 ss dijonsennep
dill
balsamicoeddik
rømme

Slik gjør du:
Finhakk løken, og stek den på middels svak varme i oljen i trykkokeren uten lokk til den er gyllen, knus hvitløksfeddet og ha det i og stek det i ca 1 minutt. Pass på at ingenting svir seg.

Grovhakk selleristengene og ha dem i sammen med løken. Tilsett vin, buljong og vann og rør litt rundt. Sett på lokket til trykkokeren og kok forsiktig opp. La det koke under trykk i 10-15 minutter til selleribitene er helt møre.

Slipp forsiktig ut trykket av trykkokeren. Ta en stavmikser og kjør i kjelen til alt er blitt jevnt, tilsett fløten og la det koke i 5 minutter til. Tilsett sennepen og rør godt før du smaker til med salt og pepper. Dryss over litt tørket dill (Ikke for mye!).
Spe med litt vann dersom suppen er tykkere enn du ønsker.

Server med en klatt rømme og litt balsamico i hver skål.

Velbekomme!


1 kommentar:

  1. (Suppa går selvsagt også an å lage uten trykkoker, men da må du beregne betydelig lenger tid til kokingen av sellerien)

    SvarSlett