lørdag 27. desember 2014

Sennep

Henta oppskrift fra Kraftmamma og laga sennep som julegave i år:

Det du trenger:
ca 150 g gule sennepsfrø
ca 50 g svarte sennepsfrø
saft av 1/2 sitron
1/3 dl vann
1 ss salt
1 ss honning
1 ts gurkemeie
1 dl melk (Helst upasteurisert)

Slik gjør du:
Sett sennepsfrøene i en skål med rikelig vann over natta. Sil av dem og kjør dem med en stavmikser til blandingen er blitt så grov som du ønsker. Hold eventuelt av litt av frøene og bland i etter at du har most resten for å ha noen hele frø i den ferdige sennepen.

Ha melka i en kasserolle og varm den opp til den begynner å ryke. Klem litt av sitronsafta oppi melka slik at den skiller seg. Bland to spiseskjeer av mysen (Det tyntflytende) sammen med alle de andre ingrediensene i sennepsfrømosen. (Man kan justere smaken på sennepen ganske mye ved å variere forholdet mellom ingrediensene).

Sett sennepen til modning tre-fire dager på kjøkkenbenken før du har den over på tette glass og setter den i kjøleskapet. Den er nå spiseklar, men vil bare bli bedre med enda mer lagring. Holdbar minst et halvt år i kjøleskap.

Knallgodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar