lørdag 13. oktober 2012

Sitronbreiflabb med sjampinjong og sukkererter

Hadde nok en asiatisk matorgie her i dag, og laget tre forskjellige wokretter, her kommer den som ble klart best!

Det du trenger:

375 g breiflabbfilet
2 ss vegetabilsk olje
2 ss sesamolje
250 g små sjampinjonger
250 g rensete sukkererter
kvaster med bladpersille til garnering

Marinade:
ca 2,5 cm fersk ingefærrot, renset og finhakket
1 fedd hvitløk
3 ss soyasaus
1 sitron
1/2 ts fem-krydder-blanding

Begynn med å lage marinaden. Press saften av sitronen, og rasp skallet av den i en bolle, og bland i alle de andre ingrediensene til marinaden (Fem-krydder-blanding er en kinesisk krydderblanding, spør etter den på nærmeste asiatiske matbutikk). Rør godt rundt.

Skjær fisken i terninger på ca 2x2x2 cm, og ha dem oppi marinaden, dekk til og sett kjølig i ca 30 min. Vend fiskebitene underveis.

Ha 1 ss vegetabilsk olje og 1 ss sesamolje i woken og varm opp på middels varme. Skjær sjampinjongene i tynne skiver, og tilsett dem og sukkerertene i woken når oljen er blitt varm. Rørestek i 3-4 minutter, eller til det pipler kraft ut av soppen. Ha over i en bolle og sett til side.

Tøm resten av oljen i woken og varm godt opp igjen. Ta opp breiflabbterningene fra marinaden med en spalteskje og legg dem i woken. Ikke tøm ut marinaden som er igjen i skålen.

Stek fiskestykkene i ca 5 minutter mens du rører jevnlig. Tilsett soppen og sukkerertene igjen i woken, sammen med det som måtte være av stekekraft fra den stekingen. Rør godt rundt, og hell resten av marinaden over som saus. Skru opp varmen og la det surre til alle ingrediensene er godt blandet og rykende varme.

Tøm innholdet av woken over i en ildfast skål for servering, og garner med noen kvaster bladpersille.

Serveres med risnudler til. Fantastisk godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar