lørdag 13. oktober 2012

Kylling i sursøt saus

Som sagt en asiatisk matorgie her i går, og den andre av de tre rettene som ble en suksess var en klassiker fra det kinesiske kjøkken.

Det du trenger:

Saus:
8 ss riseddik
4 ss sukker
2 ts honning
2 ts soyasaus
6 ss tomatketchup

Marinade:
2 ts soyasaus
1 ts tørr sherry
en klype hvitpepper
1/2 ts salt
noen dråper sesamolje

500 g kyllingkjøtt
5 ss peanøttolje
1/2 ts presset hvitløk
1/2 ts finhakket fersk ingefær
1 grønn paprika
1 løk
1 gulrot
1 ts sesamolje
1 ss finhakket vårløk

Start med å skjære kyllingen i terninger på ca 2,5 cm. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle, tilsett kyllingbitene og la det stå kjølig minst 20 minutter.

Lag saus ved å varme eddiken i en kasserolle, tilsett sukker, soyasaus, honning og ketchup. Rør til sukkeret og honningen er oppløst, og sett sausen til side. Rør i den av og til mens den står og venter.

Varm opp woken, tilsett 3 ss av peanøttolja og varm den godt opp. Ha i kyllingbitene og rørestek til de begynner å bli gyllenbrune. Ta bitene opp av woken og sett dem til side.

Rengjør woken raskt og varm den opp igjen med resten av peanøttolja. Fres hvitløken og ingefæren til de begynner å dufte, og tilsett grønnsakene. Fres disse i 2 minutter før du tilsetter kyllingen igjen og freser alt i ytterligere 1 minutt.

Til slutt tømmer du sausen og sesamoljen over i woken og rører godt rundt, før du har i også den finhakka vårløken og serverer.

Kjempegodt, og såpass enkelt at det er noe jeg garantert kommer til å lage flere ganger!

2 kommentarer:

  1. Har flere ganger tilsatt skiver av selleristang sammen med de andre grønnsakene. Funker som krutt!

    SvarSlett
  2. Interessant. Skal sikkert prøves en dag.

    SvarSlett