Siden Juventus spilte CL-finale i kveld gikk jeg for italiensk mathelg, og starta med risotto fredag, før jeg i dag grov meg ned i Sølvskjeen og lagde en fabelaktig fiskemiddag.
Det du trenger:
250g breiflabb pr person
1-2 sjalottløk
1 sitron (Både skall og saft)
1/2 bunt persille
3/4 dl hvitvin (Eller vann med litt vineddik i)
2 ss olivenolje
smør
Salt, pepper
150g fryste grønne erter pr person
70g pancetta eller bacon pr person
smør
salt
4 ansjosfileter (+2 for annenhver person fra og med nr 3)
To egg (+1 pr 2 ekstra ansjosfileter)
5 ss olivenolje
(Saften av sitronen som er nevnt høyere opp)
Poteter
Slik gjør du:
Skjær breiflabben ren for hinner og del fileten i tommetykke skiver. Smør en ildfast form med smør, og legg filetene i. Finhakk sjalottløk og persille, riv forsiktig sitronskall (Så du får minst mulig hvitt og mest mulig gult) og bland det godt. Ha det over fisken, og tøm over olivenolje før du salter og peprer godt. Tilsett så vinen.
Sett potetene på kok, og sett stekeovnen på 200° C. Sett så formen inn i ca 30 minutter, og planlegg så alt blir ferdig samtidig.
Vann ut ansjosfiletene i minst fem minutter, og press mest mulig av vannet av dem. Mens de vannes ut hardkoker du eggene. Mos ansjosene i en bolle, og plukk ren eggeplommene og bland dem med ansjosmosen, før du også tilsetter saften av ca halve sitronen (Sil den, eller gjør andre tiltak for å få minst mulig fruktkjøtt med). Rør så inn oljen i en tynn stråle, så du får en majonesaktig saus.
Kok opp lettsaltet vann, og kok ertene i 4-5 minutter. Mens de koker varmer du smør i en kjele og bruner flesket forsiktig. Sil vannet av ertene og ha dem i kjelen sammen med flesket og la det hele surre i noen minutter til. Gjerne varm en ildfast serveringsskål til dette litt i ovnen sammen med fiskeformen, så holder dette seg varmere til det spises.
Fantastisk godt mat, og selv om det å bruke kokte eggeplommer i en emulsjonssaus er noe av det merkeligste jeg har vært borti, ble resultatet kjempegodt! (Fotballkampen, derimot, gikk til h******.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar