Det du trenger:
1/2 enorm squash
1 l kyllingkraft eller -buljong
1 løk
2-3 fedd hvitløk
et tommelfingerstort stykke fersk ingefær
salt, pepper
olivenolje
brød
bladpersille
olivenolje
Slik gjør du:
Hakk løken, rensk hvitløksfeddene. Varm litt olivenolje i en stor kjele og ha i løken på svak varme. Rør rundt til løken er blitt blank og myk. Finhakk ingefæren og ha den i kjelen sammen med godt med nykvernet pepper. La det hele surre på svak varme litt til. Hvis du som meg ikke tåler å spise hvitløk, men godt kan ha et snev av smaken, fisk opp hvitløksfeddene før neste trinn.
Kjør suppen i en blender (som tåler varme) eller bruk en stavmikser i kjelen, sånn at den blir nesten helt jevn. La den småputre mens du steker ferdig krutongene, og smak til med salt og pepper. Dryss før servering også litt salt og pepper på krutongene.
Når krutongene er nesten helt uttørket er alt klart til servering, og det er bare å nyte et godt og deilig ingefær-spicy måltid!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar