onsdag 14. februar 2018

Reinskavgryte med bacon og kantareller

Det hender jeg lager reinskavgryte (eller finnbiff som det også kalles), og da bruker jeg ca en slik oppskrift. (Sterkt inspirert av den første av lammeskavoppskriftene her)

Det du trenger:
200 g reinskav
100 g kraftig bacon
150 g kantareller (ferske eller frosne)
1 middels stor løk
2-3 dl vann
2 ss maisenna
2 dl rømme
smør
einebær
rosmarin
salt
pepper

Slik gjør du:
Gjør klar en gryte og sett den på en kald plate på komfyren. Varm opp en stekepanne (støpejern) på en annen plate.

Skjær baconet i tykke strimler og ha det i panna når den er blitt varm. Brun baconet litt på alle sider, og la det legge igjen masse god smak i panna. Ha det over i gryta.

Tilsett smør i stekepanna, og varm den opp mens du grovhakker løken. Tilsett løken i panna og stek den ei lita stund før du har den over i gryta.

Tilsett smør i stekepanna, og varm den opp. Ha i kantarellene og stek dem litt før du har dem over i gryta.

Dryss litt rosmarin og knus et par einebær oppi gryta. Kvern litt svartpepper oppi, og dryss på bittelitt salt.

Ha litt smør i stekepanna og varm den opp. Skav reinkjøttet oppi mens det ennå er halvfrossent og brun det på alle sider. Ha det over i gryta, og skrap så godt du klarer ut av stekepanna.

Sett stekepanna tilbake på varmen og varm den godt opp. Tøm i vannet og kok ut panna og tøm vannet oppi gryta. Dryss over maisennaen (vanlig maisenna-mel, ikke «jevner»-produktene), og rør godt. Ha også i rømmen, flytt gryta over på den varme plata og la det koke opp.

La det småkoke i 15-20 minutter og server med en god rotmos (for eksempel denne) til.

Dersom du liker andre krydder eller smakstilsetninger (sjokolade, brunost, urter), så er det meste lov her. Dersom du syns gryta blir for lys er det også mulig å dryppe i litt sukkerkulør for å mørkne den.

1 kommentar:

  1. Denne skal jeg prøve en dag. Veldig enkelt forklart. Tusen takk.

    SvarSlett