Det du trenger:
Kjeribber - ca 1 pr hode (Resten av oppskriften er tilpasset to små ribber)
Marinade:
1-2 ss honning
3/4 rød chili
1 lime
Et stykke fersk ingefær
Kinesisk 5 spice-krydder
Østerssaus
Soyasaus
Sesamolje
Woket tilbehør
Pak choy eller hjertesalat
Sopp (Jeg brukte litt sjampinjong og litt østerssopp, men shiitake eller enoke hadde nok vært enda bedre)
1/3 purreløk
2 fedd hvitløk
Nøytral olje
Sesamolje
Kyllingfond
Hoisinsaus
(Eventuelt også jasminris)
Slik gjør du:
Start kvelden før du skal grille ribben, og bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Finhakk chilien, klem saften av limen, og få gjerne litt fruktkjøtt med i mixen, ha i en liten dæsj østerssaus og noen dråper sesamolje, dryss over 5 spice-krydderet, og tilsett passe mengde soyasaus til å marinere kjøttet i. Rør godt rundt så honningen i størst mulig grad blir oppløst. Ha kjøttet i en pose (eller to for å sikre deg mot lekkasjer i kjøleskapet), og sett det kjølig over natta. Snu det morgenen etter når du står opp.
Når tiden er kommet for å spise fyrer du opp grillen så den blir skikkelig god og varm, legger kjøttet på og griller det etter beste evne. Prøv å unngå å svi ribben, selv om honningen gjør at det skal svært lite til før det blir svart.
Skjær soppen i passe wokbare stykker, skjær purreløken i stykker på 3-4 cm og del disse på langs. Riv bladene av salaten og legg dem i en bolle sammen med dette.
Varm litt nøytral olje i en wok, og ha i de to hvitløksfeddene (hele) når oljen er varm og la dem surre litt. Ha så i soppen, purren og salaten og rør godt rundt. Når salatbladene begynner å mykne har du i noen dråper sesamolje, et par skjeer hoisinsaus og et par skjeer kyllingfond. Rør godt rundt så ingenting svir seg, samtidig som du får hoisinsausen til å løses skikkelig opp. Fisk opp hvitløksfeddene før servering og kast dem.
Dersom du føler for noe mer håndfast i tillegg til kjøttet og grønnsakene, kok litt jasminris og server sammen med resten.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar