lørdag 20. mai 2017

Norsk-asiatisk crossover-kje

Kom i skade for å kjøpe litt ribbe av kje på butikken, så innhentet noen gode forslag til smaksetting og tilberedning fra @saysphilippe og @hauklandsverk på twitter, og ca slik ble resultatet:


Det du trenger:
Kjeribber - ca 1 pr hode (Resten av oppskriften er tilpasset to små ribber)

Marinade:
1-2 ss honning
3/4 rød chili
1 lime
Et stykke fersk ingefær
Kinesisk 5 spice-krydder
Østerssaus
Soyasaus
Sesamolje

Woket tilbehør
Pak choy eller hjertesalat
Sopp (Jeg brukte litt sjampinjong og litt østerssopp, men shiitake eller enoke hadde nok vært enda bedre)
1/3 purreløk
2 fedd hvitløk
Nøytral olje
Sesamolje
Kyllingfond
Hoisinsaus

(Eventuelt også jasminris)

Slik gjør du:

Start kvelden før du skal grille ribben, og bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Finhakk chilien, klem saften av limen, og få gjerne litt fruktkjøtt med i mixen, ha i en liten dæsj østerssaus og noen dråper sesamolje, dryss over 5 spice-krydderet, og tilsett passe mengde soyasaus til å marinere kjøttet i. Rør godt rundt så honningen i størst mulig grad blir oppløst. Ha kjøttet i en pose (eller to for å sikre deg mot lekkasjer i kjøleskapet), og sett det kjølig over natta. Snu det morgenen etter når du står opp.

Når tiden er kommet for å spise fyrer du opp grillen så den blir skikkelig god og varm, legger kjøttet på og griller det etter beste evne. Prøv å unngå å svi ribben, selv om honningen gjør at det skal svært lite til før det blir svart.

Skjær soppen i passe wokbare stykker, skjær purreløken i stykker på 3-4 cm og del disse på langs. Riv bladene av salaten og legg dem i en bolle sammen med dette.

Varm litt nøytral olje i en wok, og ha i de to hvitløksfeddene (hele) når oljen er varm og la dem surre litt. Ha så i soppen, purren og salaten og rør godt rundt. Når salatbladene begynner å mykne har du i noen dråper sesamolje, et par skjeer hoisinsaus og et par skjeer kyllingfond. Rør godt rundt så ingenting svir seg, samtidig som du får hoisinsausen til å løses skikkelig opp. Fisk opp hvitløksfeddene før servering og kast dem.

Dersom du føler for noe mer håndfast i tillegg til kjøttet og grønnsakene, kok litt jasminris og server sammen med resten.

Ble fantastisk godt, og selv om det ble ganske kjølig ute på balkongen da sola gikk ned var jeg så mett at jeg ikke orka å gå inn før jeg var blitt skikkelig kald!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar