Oversetter oppskrifta først, så får justeringer, bilder og reaksjoner komme senere:
Marinade:
2 ss ukrydret riseddik
5 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss revet fersk ingefær
1 ts chiliflak
1 ts spisskummen
1 biff, 5-800 g
1 ss maisenna
2 ss olje (helst peanøtt)
1 ss sesamolje
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
2-3 røde chilier (gjerne serrano)
Fersk ingefær
1 kopp koriander
Kjøl ned biffen i fryseren i 30 minutter for å gjøre den enklere å skjære opp. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver, som du så deler opp i strimler.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, bland inn kjøttet så det er dekt, og la det stå og godgjøre seg fra 30 minutter til 4 timer i kjøleskap.
Kutt vårløken i stykker på et par cm, og lag fyrstikktynne strimler av ingefæren (Et stykke på 2-3 cm av «normal» tykkelse er nok).
Skjær hvitløken og chiliene i tynne skiver.
Finhakk korianderen.
Bland maisennamelet ut i 2 ss kaldt vann i en liten bolle.
Varm oljen godt i en wokpanne til den nesten begynner å ryke. Tørk forsiktig av biffen, og sautér en og en håndfull til den er brun utvendig og nesten rå i midten (ca 1 minutt). Legg det stekte kjøttet over i en bolle etterhvert, til du har tatt alt.
Når du er ferdig med kjøttet, tilsett chilien og hvitløken og rørestek dem i 30-45 sekunder. Tilsett ingefærstrimlene og fortsett å røre i 30-45 sekunder til.
Ha biffstrimlene tilbake i woken, og tilsett maismeljevningen og vårløken og rør godt så alt blandes. La det koke i ca. 1 minutt.
Ta woken av varmen, bland inn korianderen og server med ris til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar