En norsk klassiker i dag!
Det du trenger:
1 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
Fiskeboller i kraft
Melk
Muskatnøtt
Karri
Poteter
Smelt smøret i en kjele, og rasp i ca 1/5 muskatnøtt og tilsett en god dasj karri, så det blir skikkelig gult og fint nedi kjelen. Tilsett melet og rør jevnt.
Tøm i kraften fra fiskebollene, og fyll på med melk til du tilsammen har ca 7-8 dl væske i kjelen. Rør hele tida så det ikke svir seg.
Gi sausen et oppkok (forsiktig med varmen, og rør hele tida, dette svir seg lett), ha om nødvendig i litt mer karri eller melk underveis for å justere til ønsket farge.
Når sausen har kokt et par minutter mens du rører har du i fiskebollene, antallet avhenger av hvor mange som skal spise og hvor mye mat det er i fiskebollene (Bruker jeg «kjøpingsboller» spiser jeg 8-10 alene, spiser jeg mammas er jeg stappmett etter 4), og lar det hele putre noen minutter til. Når fiskebollene gir liten eller ingen motstand når du stikker en gaffel i dem er de ferdige.
Serveres med kokte poteter til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar