Skulle lage en liten førjulsmiddag hjemme hos opphavet, og etter at en oppskrift dukket opp i facebook-feeden min, og mamma bekreftet at hun både hadde sopp og kylling i fryseren, så ble dette resultatet.
Det jeg brukte:
1 kg kyllingfilet
250 g sopp (Jeg brukte en mix av sjampinjong og kantarell)
250 g sopp (Jeg brukte en mix av sjampinjong og kantarell)
1 stor løk
2 ts finhakket timian
1,5 dl tørr hvitvin
3 dl kyllingbuljong
3 dl kremfløte
2 ts grov sennep
2 ts dijonsennep
2 dl revet ost
Smør
Salt, pepper
ris eller potet etter ønske.
Slik gjorde jeg:
Varm smøret i en tykkbunnet kjele over middels høy varme.
Hvis kyllingfiletene er store, del dem i to eller tre. Bank kyllingbitene flate, og krydre med salt og pepper. Stek dem i smøret til de er gyldne på begge sider. (4-6 minutter pr side). Sett dem til side.
Ha soppen og løken i pannen. Stek til soppen har sluppet væsken og den har fordampet (ca 10 minutter).
Ha deretter også i timianen, og hvis du liker hvitløk kan du også ha i et par fedd finhakket hvitløk.
Etter et halvt minutt, har du i vinen og deglaserer bunnen i kjelen før du også har oppi fløten og buljongen. Bland inn sennepen og smak til med salt og pepper. Ha oppi kyllingen igjen, og la det hele koke opp før du skrur ned varmen og lar det syde til sausen tykner, omtrent fem minutter.
Rør inn osten til den har smeltet, ta av varmen og server med en gang med enten ris eller en type potettilbehør du liker. Jeg brukte ris, men ser at både potetmos og smasha poteter vil kunne funke finfint til dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar