mandag 23. mars 2020

Kokt kveite

Før du går av skaftet med «man skal ikke koke fisk», så er såklart ikke denne kveiteoppskrifta mi (Som jeg hovedsakelig blogger for å slippe å spørre mamma og pappa om tid og mengder hver gang jeg lager) heller kokt, men teknisk sett trekt. (Alle henvisninger til eddik i oppskrifta gjelder for øvrig 35%)

Det du trenger
Kveiteskiver
eddik
salt
(laurbærblad)

agurk
sukker
eddik

potet

rømme

smør

Slik gjør du:
Sett potetene på kok, og gjør klar agurksalaten. Ha ca 50 g sukker i et litermål, tilsett en kork eddik og drøyt en halv liter vann. Smak til og juster ingrediensene til det blir passe sursøtt. Skjær agurken i fine skiver (fx med en ostehøvel) og tøm laken over. Sett kjølig fram til servering.

Gjør klar rikelig med vann. Rør inn 3/4 dl salt og 1 ts eddik pr liter vann. Legg eventuelt i et laurbærblad og la det hele koke opp så det koker når potetene har 10-15 min igjen av koketiden. Når vannet koker fisker du ut laurbærbladet har du i fiskestykkene, gir det et nytt oppkok og skrur ned varmen så det slutter å koke, men sirkulerer godt i vannet. La det trekke slik i 10-15 minutter til fisken løsner fra bena. Mens det trekker smelter du litt smør i en liten kjele.

Server fisken med litt smeltet smør på potetene, og agurksalat og rømme ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar