fredag 20. desember 2019

Lasagne

En aldri så liten adventslasagne nå rett før jul. Inspirert av et par oppskrifter jeg fant her og her ble resultatet supergodt!

Det jeg brukte:
Kjøtt- og tomatsaus:
400 g kjøttdeig
1 løk, hakket
2 ss olivenolje
1 boks grovhakket tomat
1 boks tomatpuré
2 dl vann
2 gulrøtter
fersk basilikum
tørket persille, tørket oregano, salt, pepper, paprikapulver, cayennepepper, spisskummen

Ostesaus:
2,5 ss smør
3 ss speltmel
7 dl melk
70 g parmesanost
muskatnøtt
hvit pepper
salt

lasagneplater
fet hvitost
parmesanost

Slik gjorde jeg:

Varm oljen i en jerngryte. Ha i kjøttdeigen og løken, og brun det. Tilsett tomatene og tomatpureen, ha i vannet, hakk basilikumen og tilsett krydderurter og andre krydderier etter smak. Skrell gulrøttene og rasp også dem oppi gryta. La det hele stå og putre under lokk i minst en halvtime, rør rundt av og til.

Smelt smøret på svak varme i en kasserolle. Rør inn melet, og spe med melka mens du hele tiden rører rundt. Skru forsiktig opp varmen mens du hele tiden rører så ikke melka svir seg. Når det begynner å koke skrur du ned varmen så det bare såvidt putrer hele tiden. Ha i litt salt, hvitpepper og malt muskatnøtt, og når det har kokt i ca ti minutter blander du også i revet parmesanost. Rør godt til osten har smeltet og sausen er helt jevn.

Slå på stekeovnen på 200°, og gjør klar en ildfast form. Smør et tynt lag ostesaus i bunnen av forma, ha et lag kjøttsaus over, dekk med et lag lasagneplater, og fortsett med lag med saus og plater opp til du får det så tykt du ønsker. Avslutt med et lag ostesaus, og riv deretter hvitost og litt parmesan over hele til topps.

La det hele steke i 35-40 minutter til pastaplatene er blitt skikkelig myke, tas ut og serveres med en lett salat og noe godt brød og smør til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar