lørdag 30. desember 2017

Sitronglasert skate med strozzapreti og kålsmør

Nok en gang skulle en oppskrift fra Sølvskjeen testes, og nok en gang måtte jeg endre litt ut fra hvilke ingredienser jeg hadde fått tak i. Denne gangen skulle jeg for første gang teste skatevinger, etter at jeg hadde kommandert pappa til å beholde dem neste gang han fikk skater på garnene.

Det jeg brukte:
1 renskjært skatevinge pr person
olivenolje

1 sitron
1 sjalottløk
2 ts honning

1/2 kålhode

150 g frossen kantarell
4-5 sjalottløk
50 g smør
salt og pepper

Strozzapreti-pasta

Slik gjorde jeg:

Riv skallet av sitronen og klem saften av den. Bland dette med en finhakket sjalottløk og honning, og kok det inn til det blir litt tyktflytende. Pass på at ikke noe svir seg.

Smelt smøret i en liten kjele, og surr 4-5 kålblader skåret i kvadrattommestore stykker til de blir møre. Kjør kålen og smøret til en puré med en stavmikser og sett det til side.

Dryss godt med salt og kvern pepper over skatevingene. Brun dem kjapt i en godt varm stekepanne og legg dem over i en ildfast form med litt olje under. Pensle med sitron- og honningblandingen.

Skjær resten av kålen i grove strimler, og ha den i lettsaltet kokende vann i et par minutter. Ha den deretter over i en annen, større kjele. Surr soppen og sjalottløkene (hele) i olje i noen minutter og ha også dem over i kjelen. Sett på svakeste varme på denne.

Kok pastaen etter oppskriften på pakken. Sett fisken inn i en 180° varm ovn fem minutter før pastaen er ferdig.

Bland den ferdigkokte pastaen inn i kålen, soppen og løken, og tøm kålsmøret over.

I mitt forsøk ble dette kjempegodt, men glaseringen ble kanskje bittelitt i sureste laget, så det kan være et poeng å redusere mengden sitronsaft i forhold til honning noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar