Kom hjem tidligere enn planlagt, og hadde plutselig tid å lage en middag jeg ikke hadde planlagt, resultatet ble dermed en veldig ad hoc suppe.
Det jeg brukte:
ca 150 g bacon
1,5 l hønsebuljong (Rester fra frikasseen jeg lagde her om dagen)
2 beter
1 stor søtpotet
1/2 purre
salt, pepper, chiliflak
Slik gjorde jeg:
Varm buljongen opp i en kasserolle. Rens og skjær opp betene og søtpotetene i passe biter og ha dem i når det koker. Mens dette koker skjærer du baconet i strimler, og steker disse litt i panne (Bare så de får litt tekstur, de skal ikke være sprøstekte!)
Når grønnsakene har kokt i ca 5 minutter har du i baconstrimlene, og etter et par minutter til også purren, som du har skjært i 3-4 cm lange stykker og delt i to.
Smak til med salt, pepper og chiliflak (Her er det mulighet for virkelig å lage det hett!), og server rykende varm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar