En litt slapp søndagsmiddag i dag, men god, det ble den!
Det du trenger (til én):
1 andelår
Kinesisk 5-krydder
Soyasaus
Salt
Olivenolje
Rosépepper
Koriander
Sesamolje
Litt grønnsaker som passer å woke. Jeg bare tømte kjøleskapet, og brukte følgende:
1 liten brokkoli
1/2 purreløk
2 gulrøtter
1 porsjon hoisinsaus. Jeg hadde kjøpt ferdig på pose, men om du vil lage selv, så gjør du selvsagt det. (Men oppskrift på det må du finne et annet sted)
Ris
Slik gjør du:
Gni inn låret med 5-krydder og salt, drypp over litt soyasaus og olivenolje. La det ligge så lenge som du gidder å vente.
Varm opp en wok, legg andelåret i med skinnsiden ned og stek det på relativt sterk varme i 3 minutter. Snu det og stek det i to minutter til. Legg låret over i en ildfast form og sett det i varm stekeovn på 150 grader. IKKE tøm ut fettet av woken. Anden skal steke i 60 minutter, og deretter hvile i noen minutter før servering.
Planlegg sånn at alt blir ferdig ca samtidig, og kok passe med ris. Skjær grønnsakene i wok-vennlige stykker.
Varm opp woken på nytt. Dersom du syns det virker som det er lite fett i den, tilsett litt fra forma i ovnen. Ha i noen dråper sesamolje.
Når det er blitt varmt, ha i noen hele rosépepperkorn, og litt tørket koriander. Vent noen sekunder, og tilsett så grønnsakene. Rørestek dem i noen minutter før du har i hoisinsausen og lar det hele putre i noen minutter mens du fortsatt rører.
Nydelig mat!
NB: Når du bruker brokkoli «forsvinner» mye av sausen inn i denne, så bland grønnsakene og risen godt mens du spiser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar