Ribberester (Ha gjerne også i medister-/julepølse om du har)
Potetbiter (Kokt på forhånd)
Hønsebuljong
Chili
Fersk ingefær
Lemongrass
Hjertesalat
Vårløk
Koriander
salt, pepper
Slik gjør du:
Beregn 3-4 dl buljong pr person, og kok denne opp med finhakket chili og ingefær etter hvor sterkt du liker det i, samt noen lemongrass-stilker.
Skjær ribberestene, eventuell pølse og potet i passe store biter, og tilsett dem i buljongen når den har kokt noen minutter. (Ha gjerne i kjøttet litt før potetene) Gi det hele et nytt oppkok og skru ned varmen så det står og simrer noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk koriander og skjær vårløk i passe biter og dryss over de siste to minuttene før servering. Fisk opp lemongrass-stilkene før du serverer suppen.
Skjær hjertesalatene i fire og legg en firedel i hver suppeskål før du tømmer i suppen.
Kjempeenkelt, kjempegodt, og varmende i romjula!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar