Er hjemom en tur, og skulle lage et festmåltid til meg og mamma. Henta inspirasjon herfra, og slik ble min versjon.
Det du trenger: (Til to personer)
500 g laksefilet
1 dl rømme
50 g norvegia
3 sjalottløk
1 ss rosépepper1 ss smør
2 dl hvitvin
5 dl fiskekraft
3 dl fløte
salt, pepper
2-3 ss finhakket sitronmelisse
1 rød paprika
1 broccoli
1/2 purre
1/2 squash
ris
Slik gjør du:
Slå først på stekeovnen på ca 200 grader
Smelt smøret i en kjele, finhakk løken og la den surre på svak varme til den blir blank og myk sammen med rosépepperne.
Tilsett hvitvinen og la det hele koke til volumet er redusert til ca halvparten.
Mens sausen koker rører du sammen rømmen med revet ost og legger fiskefiletene i en ildfast form med rømmemiksen fordelt oppå. Sett dette inni ovnen og stek det i 20-25 minutter mens du gjør ferdig det andre. Gjør klart for å koke ris så også denne blir ferdig ca samtidig som alt det andre.
Ha så fiskekrafta i sausen og gjenta en halvering av volumet. Når volumet på sausebasisen igjen er halvert tilsetter du fløten og lar sausen koke til den er passelig tykk.
Skjær paprikaen, purren og squashen i strimler, og brokkolien i små buketter. Kok opp litt vann, ha i brokkolien og gi den et oppkok før du tømmer av vannet. Varm litt olje i en stekepanne og ha i grønnsakene (også brokkolien) et par minutter så de blir varme uten å miste sprøheten.
Smak til sausen med salt og pepper og tilsett sitronmelissen. La det putre et par minutter til og sil deretter sausen over i en serveringsskål.
Dette ble noe av den beste sausen jeg har spist på fisk noensinne, så dette kan anbefales på det aller aller sterkeste!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar