lørdag 29. mars 2014

Stekt kveite med sennepssaus og kinakål

Dagens middag ble rett og slett denne, men jeg velger allikevel å skrive den inn her.

Det du trenger:
2 kveiteskiver
140 g kantarell
1/4 kinakål
1/2 purreløk
1 tomat
1,5 dl fløte
<1 ss dijonsennep
<1 ss søt sennep
persille, hakket
salt
pepper
smør
sitronsaft

ris

Slik gjør du:
Dryss salt og pepper på begge sider av kveiteskivene og legg dem til side til du er klar til å fortsette.

Kok opp vann til risen. Før du har i risen dypper du tomaten i det kokende vannet i ca 1 min før du fisker den opp og legger den i iskaldt vann.

Finhakk kålen, skjær purren i skiver og kutt tomaten i terninger (kast det bløte med frøene i midten), legg dette i en skål for seg.

Varm en stor stekepanne ganske varm, og legg i fisken sammen med soppen. Når du har fått en fin stekeskorpe på ene siden som er i ferd med å bli gyllen tilsetter du grønnsakene og steker dem et par minutter.

Snu så fisken og ha i fløten. Rør rundt, og etter et par minutter har du i også sennepen og rører på nytt godt rundt. (Men pass på at du ikke bryter fiskeskivene opp i biter)

Til slutt har du litt smør og godt med sitronsaft før du rører inn den finhakkede persillen. Smak til med salt og pepper og server med ris.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar