Det du trenger:
Foto: Eirik Meidell |
2 andebryst
rapsolje
salt
pepper
5 krydder-blanding
1/2 l tykk kokosmelk/-fløte
1 rød chili
1-2 ss currypaste
fiskesaus
limeblader
hermetisk ananas
hermetiske litchi-bær
cherrytomater
palmesukker
thai-basilikum
jasminris
Slik gjør du:
Varm opp stekeovnen til 180°. Snitt skinnet på andebrystene på skinnsida. Gni dem inn med salt og pepper på begge sidene, og kinesisk 5 krydder-blanding på skinnsida. Ha bittelitt olje i en stekepanne og varm den godt opp. Stek brystene 2 minutter med skinnsida ned og legg dem over i en metallform som du setter i den varme ovnen. Stekes i 15 minutter før du slår av varmen og setter ovnen på gløtt i 10 min til.
Kok ris etter anvisningen på pakken så det blir ferdig samtidig som det andre.
Varm opp litt olje i en stor kjele. Ha i currypasten og chilien (finhakket uten frø) og surr det et halvt minutt mens du rører godt. Ha i kokosmelka og rør mens du lar det koke opp. Ha så i 1 ss fiskesaus, et par limeblader, og passe mengde ananas, litchi-bær og cherrytomater. La det småkoke i noen minutter mens du venter på at risen og anda blir ferdig.
Ta andebrystene ut av ovnen og skjær dem i halvcentimeters skiver som du lar putre i curryen sammen med det andre i et par minutter. Smak til med palmesukker og thaibasilikum.
Kjempegodt!