onsdag 6. november 2013

Bacon- og sopprisotto

Knabba ei oppskrift fra BBC og gjorde noen små vrier på den ut fra hva jeg hadde i huset. Resultatet ble knall!

Det du trenger:
150 g bacon
1 løk
175 g frossen kantarell
200 g risottoris
6 dl kyllingbuljong
1 dl hvitvin
Parmesanost
Pepper
Olivenolje til steking

Slik gjør du:
Varm kyllingbuljongen i en liten kasserolle, samtidig som du varmer 1-2 ss olivenolje godt i en stor gryte.

Skjær baconet i solide strimler og hakk løken. Ha dette i gryta når oljen er blitt varm og surr det i 5 minutter til det begynner å mykne, skru om nødvendig ned varmen så ikke løken brunes. Tilsett også kantarellen og surr i 5 minutter til.

Ha i risen, og rør heretter godt rundt i gryta hele tida. Når risen har fått surret litt i fettet i gryta og trukket til seg alt av væske fra oljen, soppen, løken og baconet tilsetter du hvitvinen. La denne koke helt inn så det er nesten tørt igjen før du tilsetter en liten øse med buljong. Tilsett så en og en øse med buljong, og la det koke inn mellom hver øse. Husk å hele tida røre så det ikke svir seg.

Når du har kokt inn all buljongen (Tar normalt ca 20 minutter) smaker du til med nykvernet pepper og raspet parmesan. Ha også pepperkvern og parmesanrasp på bordet ved servering.

Velbekomme!


(Oppskrifta er nok for å gjøre en storeter stappmett, og sikkert helt greit for to med mer normalt magemål)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar