Det du trenger: (1 storetermiddag)
2-3 frosne laksefiletstykker, tines før tilberedning (Kan være halvfrosne)
5-6 sjampinjonger
1 bunt vårløk
Sitronsaft
Soyasaus
Salt
Pepper
Olivenolje
1 pose boilinbag langkornet ris m/villris
Slik gjør du:
Skjær soppen i båter og ha dem i en skål. Kutt vårløkken i 1-2 cm stykker og ha dem i en annen skål sammen med laksen, som du skjærer i 3-4 stykker pr filetstykke. (Fjern skinnet dersom det er filet med skinn).
Varm opp godt med olivenolje i en stekepanne, og ha i soppen når det er ca 10 min igjen av koketiden på risen.. Salt godt og stek mens du rører ofte til soppene er begynt å krympe litt. Samle soppen i en side av stekepannen og tilsett fisken og vårløken.
Skvett litt sitronsaft og soyasaus på fiskebitene før du kverner godt med pepper i pannen. Se til at fiskestykkene kommer godt ned mot stekepannen og snu dem så de stekes på alle sider.
Avhengig av hvor godt stekt du liker laksen er maten ferdig etter 3-5 minutter, altså ca. samtidig som risen er ferdigkokt.
Sett soyasaus på bordet for å ha over risen på tallerkenen, og servér!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar