mandag 18. februar 2013

Laks med sopp og vårløk

I dag ble det en eksperimentell middag:

Det du trenger: (1 storetermiddag)

2-3 frosne laksefiletstykker, tines før tilberedning (Kan være halvfrosne)
5-6 sjampinjonger
1 bunt vårløk
Sitronsaft
Soyasaus
Salt
Pepper
Olivenolje

1 pose boilinbag langkornet ris m/villris

Slik gjør du:

Begynn med å koke opp vann til risen og sett den på kok.

Skjær soppen i båter og ha dem i en skål. Kutt vårløkken i 1-2 cm stykker og ha dem i en annen skål sammen med laksen, som du skjærer i 3-4 stykker pr filetstykke. (Fjern skinnet dersom det er filet med skinn).

Varm opp godt med olivenolje i en stekepanne, og ha i soppen når det er ca 10 min igjen av koketiden på risen.. Salt godt og stek mens du rører ofte til soppene er begynt å krympe litt. Samle soppen i en side av stekepannen og tilsett fisken og vårløken.

Skvett litt sitronsaft og soyasaus på fiskebitene før du kverner godt med pepper i pannen. Se til at fiskestykkene kommer godt ned mot stekepannen og snu dem så de stekes på alle sider.

Avhengig av hvor godt stekt du liker laksen er maten ferdig etter 3-5 minutter, altså ca. samtidig som risen er ferdigkokt.

Sett soyasaus på bordet for å ha over risen på tallerkenen, og servér!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar