torsdag 28. juni 2012

Svineentrecote med ris og grønnsaksmix


Det du trenger:
En svineentrecote (benfri skiver av svinenakke) pr person
Ris
Grønnsaker (f.eks. rødbeter, tomater, asparges, squash, løk, vårløk, aubergine)
Olivenolje, salt, pepper,
Sett stekeovnen på 200 grader
Kutt grønnsakene i biter. Hvilke grønnsaker du vil bruke bestemmer du selv, jeg brukte piccolotomater, asparges og squash. Ha bitene i en ildfast form, og skvett litt olivenolje over. Dryss litt salt på.
Når ovnen er blitt varm, sett inn grønnsakene. Etter ca. 15 minutter skrur du ovnen ned til 150 grader. Etter totalt 20-25 minutter er dette ferdig og vel så det.
Kok passelig mengde ris etter anvisning på pakken.
Pepre kjøttet. Stek svineskivene på sterk varme i ett minutt på hver side. Trekk pannen av varmen og la svinet ligge og godgjøre seg i 5-6 minutter til under lokk. Snu kjøttet en eller to ganger underveis. La kjøttet hvile 5 minutter før servering.
Omnomnom!

1 kommentar:

  1. Håper for øvrig dere som leser dette tilgir meg at jeg bruker produktnavnet svineentrecote selv om det bare er et fancy navn på svinenakke: http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article5950211.ece

    SvarSlett