Jeg hadde noe avsik etter jeg laget dette i jula stående i en boks i fryseren, som jeg ville finne en måte å bli kvitt.
Fant en oppskrift på paprikasuppe jeg fant ut restene ville passe fint i, som jeg så modifiserte litt, og som ble nammenam!
Fant en oppskrift på paprikasuppe jeg fant ut restene ville passe fint i, som jeg så modifiserte litt, og som ble nammenam!
Ingredienser:
1 stor rød paprika
1 grønn paprika
1 stor purreløk
3 flådde tomater fra boks
ca. 50 g sellerirot
ca. 100 g bacon
8 dl væske (Buljong+vann)
2 ss maizena
salt
hvit pepper
margarin/olje
1 stor rød paprika
1 grønn paprika
1 stor purreløk
3 flådde tomater fra boks
ca. 50 g sellerirot
ca. 100 g bacon
8 dl væske (Buljong+vann)
2 ss maizena
salt
hvit pepper
margarin/olje
Jeg startet med å tine den frosne grønnsaksbuljongen i vann, og sile den ettersom det ikke var gjort før jeg frøs den.
Neste trinn i prosessen var å kutte paprikaen i tynne strimler av varierende størrelse, samt å kutte purreløken i tynne skiver. Sellerirotstykket ble skåret i relativt små terninger, og baconet skåret dels i skiver, dels i strimler.
Hadde litt olje i kjelen, og lot den bli varm , før jeg tømte alt det oppskårne oppi kjelen. Lot dette ligge og surre mens jeg stadig rotet oppi, slik at det ikke skulle begynne å skifte farge, bare mykne litt.
Etter noen minutter med dette tilsatte jeg tre flådde tomater fra en boks, og buljongogvann-blandinga (Styrken på dette kan man jo variere selv hvis man bruker terninger istedetfor selvlaga).
Lot dette koke under lokk i ca. 10 minutter, til grønnsakene var skikkelig møre, og baconet svulmet godt opp, før jeg jevnet med maizena rørt ut i litt vann.
Til slutt saltet jeg det hele litt ekstra, og så tilsatte jeg litt for mye hvitpepper :-)
Etter smaksetting og jevning lot jeg suppen koke et par minutter til, før jeg serverte den.
Neste trinn i prosessen var å kutte paprikaen i tynne strimler av varierende størrelse, samt å kutte purreløken i tynne skiver. Sellerirotstykket ble skåret i relativt små terninger, og baconet skåret dels i skiver, dels i strimler.
Hadde litt olje i kjelen, og lot den bli varm , før jeg tømte alt det oppskårne oppi kjelen. Lot dette ligge og surre mens jeg stadig rotet oppi, slik at det ikke skulle begynne å skifte farge, bare mykne litt.
Etter noen minutter med dette tilsatte jeg tre flådde tomater fra en boks, og buljongogvann-blandinga (Styrken på dette kan man jo variere selv hvis man bruker terninger istedetfor selvlaga).
Lot dette koke under lokk i ca. 10 minutter, til grønnsakene var skikkelig møre, og baconet svulmet godt opp, før jeg jevnet med maizena rørt ut i litt vann.
Til slutt saltet jeg det hele litt ekstra, og så tilsatte jeg litt for mye hvitpepper :-)
Etter smaksetting og jevning lot jeg suppen koke et par minutter til, før jeg serverte den.
Anbefales!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar