I anledning morgendagens EM-finale i fotball har jeg italiensk helg, og da med fokus på Torino og omegn, ettersom så mange av spillerne på det italienske landslaget spiller på Juventus til vanlig.
I dag ble lørdagskosen derfor en risotto fra Piemonte, som jeg fant oppskrift på her og så fornorsket litt:
2,5 dl salamiterninger (Jo bedre og feitere og mer italiensk salami, jo bedre)
Olivenolje
1 fedd hvitløk
to-tre timian-«greiner»
400g risottoris
1,5 l kyllingbuljong
3 salvie-løv
salt og pepper
2,5 dl nyrevet parmesanost
Varm en kjele i et par minutter til den er god og varm, ha i salamien og en skvett olje. Stek dette litt, før du har i finhakket timian og det hele hvitløksfeddet og lar også dette surre litt.
Ha i risen og rør godt rundt, slik at den blir dekket i olje og får stekes litt. Rør hele tiden rundt, så ikke noe blir svidd. Etter 3-4 minutter med røsting av risen bør du være klar for å gå videre.
Ha buljongen stående klar ved siden av risottokjelen, og tilsett et par skjeer buljong i risen. Rør rundt hele tida, og når de første skjeene med buljong er trukket inn i risen, så kan du tilsette et par skjeer til. Rør hele tiden, vær obs på at du ikke tilsetter for mye buljong om gangen, og gjenta til risen kjennes ferdig ut. (ca. 20 minutter).
Smak til med salt og pepper (Husk at du skal ha i salt ost også), og vend inn mesteparten av parmesanosten. Garnér til slutt med litt mer ost og finstrimlete salvieblader.
Velbekomme!
lørdag 30. juni 2012
Majones
Siden jeg aldri klarer å finne fram til denne siden hos NRK hvor det er oppskrift på majones, så legger jeg oppskrifta ut her også.
2 eggeplommer
1 ss dijon-sennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl druekjerneolje, rapsolje eller annen nøytral olje
salt, pepper
Visp eggeplommene sammen med de andre smakstilsetningene i en bolle.
Tøm oljen sakte i en tynn stråle ned i eggeblandingen (Ingrediensene må på forhånd tempereres til samme temperatur) mens du hele tiden visper, så du merker at det tykner. Smak til med å justere salt/pepper-innholdet underveis.
Majonesen kan oppbevares i boks med tett lokk i kjøleskap i 1-2 uker.
2 eggeplommer
1 ss dijon-sennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl druekjerneolje, rapsolje eller annen nøytral olje
salt, pepper
Visp eggeplommene sammen med de andre smakstilsetningene i en bolle.
Tøm oljen sakte i en tynn stråle ned i eggeblandingen (Ingrediensene må på forhånd tempereres til samme temperatur) mens du hele tiden visper, så du merker at det tykner. Smak til med å justere salt/pepper-innholdet underveis.
Majonesen kan oppbevares i boks med tett lokk i kjøleskap i 1-2 uker.
torsdag 28. juni 2012
Svineentrecote med ris og grønnsaksmix
Det du trenger:
En svineentrecote (benfri skiver av svinenakke) pr person
Ris
Grønnsaker (f.eks. rødbeter, tomater, asparges, squash, løk, vårløk, aubergine)
Olivenolje, salt, pepper,
En svineentrecote (benfri skiver av svinenakke) pr person
Ris
Grønnsaker (f.eks. rødbeter, tomater, asparges, squash, løk, vårløk, aubergine)
Olivenolje, salt, pepper,
Sett stekeovnen på 200 grader
Kutt grønnsakene i biter. Hvilke grønnsaker du vil bruke bestemmer du selv, jeg brukte piccolotomater, asparges og squash. Ha bitene i en ildfast form, og skvett litt olivenolje over. Dryss litt salt på.
Når ovnen er blitt varm, sett inn grønnsakene. Etter ca. 15 minutter skrur du ovnen ned til 150 grader. Etter totalt 20-25 minutter er dette ferdig og vel så det.
Kutt grønnsakene i biter. Hvilke grønnsaker du vil bruke bestemmer du selv, jeg brukte piccolotomater, asparges og squash. Ha bitene i en ildfast form, og skvett litt olivenolje over. Dryss litt salt på.
Når ovnen er blitt varm, sett inn grønnsakene. Etter ca. 15 minutter skrur du ovnen ned til 150 grader. Etter totalt 20-25 minutter er dette ferdig og vel så det.
Kok passelig mengde ris etter anvisning på pakken.
Pepre kjøttet. Stek svineskivene på sterk varme i ett minutt på hver side. Trekk pannen av varmen og la svinet ligge og godgjøre seg i 5-6 minutter til under lokk. Snu kjøttet en eller to ganger underveis. La kjøttet hvile 5 minutter før servering.
Omnomnom!
Laks med parmesan, rødløk og worchestershiresaus
Det du trenger:
Et passe stort stykke laksefilet
Majones
Parmesanost
Rødløk
Worchestershiresaus
Ris
Et passe stort stykke laksefilet
Majones
Parmesanost
Rødløk
Worchestershiresaus
Ris
Bland sammen majones og rødløk, rasp parmesanost og smak til med worchestershiresaus (Hvit ser penest ut, men vanlig mørk går også helt fint). Prøv deg fram med mengdeforholdene. Bland alt sammen.
Legg laksefiletstykket i en smurt ildfast form, dandér blandinga av det andre oppå fileten, og stek dette i ovnen i 12-15 minutter (Til fisken lett flakes med en gaffel) på 230 grader.
Serveres med kokt ris og soyasaus.
Enkelt og godt!
Woket breiflabb
I romjula serverte jeg blandet fiskewokmiddag med tre ulike retter, og denne har jeg laget mange ganger siden.
Det du trenger:
2 ts sesamolje
450g skinn- og beinfri breiflabbfilet, i 2,5 cm terninger
1 rød løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hele
1 ts frisk revet ingefær
1/2 finhakket rød chili
1 bunt tynne asparges (ca. 225 g)
200 g sopp i tynne skiver
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
(sitronbåter til pynt)
kokte nudler eller ris
Det du trenger:
2 ts sesamolje
450g skinn- og beinfri breiflabbfilet, i 2,5 cm terninger
1 rød løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hele
1 ts frisk revet ingefær
1/2 finhakket rød chili
1 bunt tynne asparges (ca. 225 g)
200 g sopp i tynne skiver
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
(sitronbåter til pynt)
kokte nudler eller ris
Kok risen eller nudlene etter instruksene på pakken sånn at de blir ferdige samtidig som fisken.
Varm oljen på middels varme i woken. Tilsett først hvitløken, ingefæren og chilien, når det har surret litt har du i fisken, og når den har fått litt overflate på alle sider har du i løken, aspargesen og soppen. Rørestek i 2-3 minutter.
Drypp på soyasaus og sitronsaft, vend sammen og la det trekke et drøyt minutt, til det samler seg litt væske nederst i woken. Fisk ut hvitløksfeddene, og pynt eventuelt med sitronbåter.
Server rett fra woken med en gang med kokte nudler eller ris til.
Drypp på soyasaus og sitronsaft, vend sammen og la det trekke et drøyt minutt, til det samler seg litt væske nederst i woken. Fisk ut hvitløksfeddene, og pynt eventuelt med sitronbåter.
Server rett fra woken med en gang med kokte nudler eller ris til.
Oppskrifta er utviklet fra den fabelaktige Wok-kokeboka jeg fikk til jul, og denne kokeboka kan jeg virkelig anbefale om man liker orientalskinspirert mat!
Won-Ton-suppe
Jeg fant en oppskrift på kinesiske Won-Ton-suppe her så jeg stjal den lett og modifiserte den litt til eget formål. (Dessverre ingen bilder denne gangen)
Ingredienser:
Won-Ton-fyll:
450 g svinekjøttdeig (ikke medister, men vanlig kjøttdeig av svin)
1 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
litt chili, finhakket
1 ss raspet ingefær, fersk
1 ss maisennamel
1 dl vann
0,5 dl soyasaus
Won-Ton-fyll:
450 g svinekjøttdeig (ikke medister, men vanlig kjøttdeig av svin)
1 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
litt chili, finhakket
1 ss raspet ingefær, fersk
1 ss maisennamel
1 dl vann
0,5 dl soyasaus
Won-Ton-pastadeig (Fås hos importmatsjapper) (Man kan eventuelt valse pasta selv, men da må man komme helt ned på tynneste innstilling på pastamaskinen)
Suppe:
Kyllingkraft (selvsagt aller best om du lager den fra bunnen av, men terninger går helt fint)
2-3 vårløk
soyasaus
risnudler
Kyllingkraft (selvsagt aller best om du lager den fra bunnen av, men terninger går helt fint)
2-3 vårløk
soyasaus
risnudler
Tilberedning
Det første du gjør er å blande sammen alle ingrediensene til fyllet. Jeg gjorde det for hånd, men det går helt sikkert fint å bruke en mikser også.
Det første du gjør er å blande sammen alle ingrediensene til fyllet. Jeg gjorde det for hånd, men det går helt sikkert fint å bruke en mikser også.
Når fyllet er ferdig tar du pastadeigen og legger på en fjøl, legger på en skje fyll i midten, pensler kanten med vann og bretter sammen. Dersom du har runde deigleiver skal det gå an å gjøre alt dette i hånden, ved å legge deigskiva der og så bare knyte sammen hånda rundt «pakken» etter at du har pensla. Selv hadde jeg firkantete leiver, så da ble det gjort på en litt mer knotete måte.
Kok opp kyllingbuljongen, slå av varmen og ha i pastakjøttbollene og la dem trekke i et par minutter, før du har i nudlene (Knekt i ikke altfor lange biter), og lar også dem trekke til de er ferdige (Sjekk pakken for tid på disse).
Tilsett vårløk i 2-3 cm stykker og smak til med soyasaus et minutt eller så før servering.
Tilsett vårløk i 2-3 cm stykker og smak til med soyasaus et minutt eller så før servering.
Jeg serverte dette med brød til for å få litt mer fast føde i måltidet, noe som viste seg å være et vinnertrekk!
God appetitt!
Corned beef og hash
Neida, ikke la dere lure av overskrifta, jeg har ikke lagt min avholdende livsførsel til side. Hash er de amerikanske sørstatenes svar på pyttipanne, og sammen med den ofte utskjelte Corned Beef kan det faktisk bli et veldig godt måltid, og passer perfekt til for eksempel en varm lunsj.
(Oppskrifta er henta fra «White Trash Cooking», og fornorsket av meg)
Det du trenger:
2 skiver «fatback» (Egentlig ubehandlet flesk fra midt på ryggen på et svin, men jeg har med hell brukt vanlig «uspesifisert» spekk. Til nød kan man bruke bacon, men det blir ikke like bra synes jeg), skjært i terninger
1 stor løk, grovhakket
2 store (eller 3 ikke fullt så store) poteter, skjært i terninger
1 boks corned beef
1 boks flådde hele tomater
1 teskje sukker
2 laurbærblad
salt
pepper
ris, couscous, «grits», polenta eller lignende
2 skiver «fatback» (Egentlig ubehandlet flesk fra midt på ryggen på et svin, men jeg har med hell brukt vanlig «uspesifisert» spekk. Til nød kan man bruke bacon, men det blir ikke like bra synes jeg), skjært i terninger
1 stor løk, grovhakket
2 store (eller 3 ikke fullt så store) poteter, skjært i terninger
1 boks corned beef
1 boks flådde hele tomater
1 teskje sukker
2 laurbærblad
salt
pepper
ris, couscous, «grits», polenta eller lignende
Stek flesket og løken sammen til det blir mykt. Skru opp varmen, tilsett potetene og stek til det begynner å bli brunt.
Skjær corned beef-en i 8-10 store stykker og ha dem i gryta. Rør rundt til de begynner å mykne. Tilsett sukkeret, tomatene og laurbærbladene. La det småkoke til potetene er ferdigkokt og det øvrige er jevnet (Ingen corned beef-klumper igjen).
Smak til med salt og pepper. En redneck fra sørstatene ville nok servert dette med ris eller grits (Jeg brukte ris), men jeg er temmelig sikker på at det også kan brukes noe av det andre jeg nevner.
God fornøyelse!
Paella stekt i wok
Hovedingredienser
10-15 rå scampi
200 g laks
100 g chorizopølse
200 g grilskiver av svineribbe
300 g kyllingstrimler
270 g paellaris (eller risottoris)
Kyllingmarinade:
En håndfull fersk timian, finhakket
En håndfull oregano
En skvett balsamicoeddik
et par ss olivenolje
Salt
Pepper
1 fedd hvitløk, most
Annet:
1 løk, finhakket
0,5 g safran
Paprikapulver
1 hel hvitløk
Sitronsaft (enten fersk eller ReaLemon e.l.)
Hvit pepper
Olivenolje
250 g frosne erter
2-3 terninger kyllingbuljong, 1-1,5 l vann
Salt
Svart pepper
(1 hel sitron)
Bland marinaden og bland den sammen med kyllingstrimlene i en skål. La dette stå kjølig i minst en halvtimes tid.
Kok opp kyllingbuljongen så du har den klar til senere.
Varm litt olivenolje i en wok (sørg for at den er skikkelig varm).
Stek grillribbeskivene mens du drysser dem med salt, pepper og paprikapulver. Legg dem til side. Stek om nødvendig i flere omganger, og sørg for at woken hele tiden er skikkelig varm.
Stek scampiene til de er blitt rosa, og legg dem i en skål til senere. Tilsett litt mer olje om nødvendig.
Stek grillribbeskivene mens du drysser dem med salt, pepper og paprikapulver. Legg dem til side. Stek om nødvendig i flere omganger, og sørg for at woken hele tiden er skikkelig varm.
Stek scampiene til de er blitt rosa, og legg dem i en skål til senere. Tilsett litt mer olje om nødvendig.
Skjær laksen i biter og stek dem i woken til de er ferdigstekte. Legg dem i skålen sammen med scampiene og tilsett mer olje i woken om nødvendig.
Skjær chorizoen i biter og fres dem i oljen noen minutter til du ser at bitene er krympet noe. Ta dem ut og legg dem i en skål, tilsett mer olje hvis det trengs.
Se til at oljen er skikkelig varm igjen før du har i de marinerte kyllingbitene. La disse steke så de får farge på alle sider før du blander i paprikaen, hvitpepperen, løken og safranen. Rør godt og la det steke noen minutter til.
Tøm i ca 7 dl av kyllingbuljongen, og vent til det begynner å koke før du tømmer i risen. Rør godt rundt så ris, kylling og det andre blander seg skikkelig. Sett den hele hvitløken (uskrelt) oppi, og skvett i litt sitronsaft. La det stå og småkoke i ca 15 minutter. Tilsett mer buljong om nødvendig. Risen skal være fuktig, men ikke klissete når den er ferdig.
Når risen begynner å nærme seg å være ferdigkokt, ta ut hvitløken før du tilsetter ertene, laksen og scampiene og rører forsiktig rundt så det blander seg uten at laksestykkene blir helt most. La det stå på varmen 3-4 minutter, før du også har i chorizoen, eventuelt skvetter over litt mer sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Rør fortsatt forsiktig.
Serveres rykende varm, og kan eventuelt pyntes med en båt sitron på hver porsjon.
Nydelig mat som er enklere å lage til enn man kan frykte når man ser oppskrifta. Oppskrifen er kraftig inspirert av denne men jeg har variert den litt ut fra hvilke ingredienser jeg hadde for hånden.
Restene fryser du ned, og varmer i en stekepanne. Gjerne prøv å få karamellisert det nederste laget litt når du varmer det.
Restene fryser du ned, og varmer i en stekepanne. Gjerne prøv å få karamellisert det nederste laget litt når du varmer det.
Lun potetsalat
5-6 store kokefaste poteter
1 rød løk
1 liten purre
olivenolje
sitronsaft
Friske urter etter smak (Jeg brukte rosmarin, kruspersille og basilikum)
1 dl pinjekjerner
Parmesan
Pepper
1 rød løk
1 liten purre
olivenolje
sitronsaft
Friske urter etter smak (Jeg brukte rosmarin, kruspersille og basilikum)
1 dl pinjekjerner
Parmesan
Pepper
Kok potetene til de er møre.
Mens potetene koker finhakker du løken og purren og kutter urtene fint. Rist pinjekjernene i en varm, tørr stekepanne til de blir gyllenbrune, hakk dem også.
Bland alt det tørre og rasp i litt parmesanost og kvern i litt pepper før du tømmer i såpass mye olivenolje at det blir ganske bløtt. Smak til med sitronsaft (Jeg brukte ReaLemon, men man kan selvsagt også presse ferskt). (Ikke vær redd for at det skal bli for bløtt, poteten trekker til seg en del fuktighet)
Når potetene er ferdige (de skal ikke være så myke at de går helt i oppløsning) skreller du dem, og kutter dem i terninger og har dem i en stor bolle. Tøm dressingen over, og bland godt. Serveres mens det ennå er varmt.
Mens potetene koker finhakker du løken og purren og kutter urtene fint. Rist pinjekjernene i en varm, tørr stekepanne til de blir gyllenbrune, hakk dem også.
Bland alt det tørre og rasp i litt parmesanost og kvern i litt pepper før du tømmer i såpass mye olivenolje at det blir ganske bløtt. Smak til med sitronsaft (Jeg brukte ReaLemon, men man kan selvsagt også presse ferskt). (Ikke vær redd for at det skal bli for bløtt, poteten trekker til seg en del fuktighet)
Når potetene er ferdige (de skal ikke være så myke at de går helt i oppløsning) skreller du dem, og kutter dem i terninger og har dem i en stor bolle. Tøm dressingen over, og bland godt. Serveres mens det ennå er varmt.
(Tåler selvsagt også å stå i kjøleskapet til dagen etter og spises da, men jeg synes den er best nylagd)
Amerikansk fiskesuppe
Denne gode suppen er hentet fra den fantastiske kokeboka «White Trash Cooking»
500g frosne fileter av hvit fisk (torsk, hyse, flyndre), opptint
1 selleristang i skiver
2 løk, hakket
1 grønn paprika, hakket
1-2 gulrøtter i halvstore stykker
1/2 l potetterninger
12 dl kyllingbuljong
3 ss smør
3-4 ss hvetemel
Salt
Pepper
1 selleristang i skiver
2 løk, hakket
1 grønn paprika, hakket
1-2 gulrøtter i halvstore stykker
1/2 l potetterninger
12 dl kyllingbuljong
3 ss smør
3-4 ss hvetemel
Salt
Pepper
Smelt smøret i en kjele. Tilsett løken og la det surre til løken er blank, men ikke brun. Tilsett mel og rør godt. Tilsett kyllingbuljongen. Bland inn grønnsakene, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i omlag en time. Tilsett fisken og kok i en halvtime til.
Paprikasuppe
Jeg hadde noe avsik etter jeg laget dette i jula stående i en boks i fryseren, som jeg ville finne en måte å bli kvitt.
Fant en oppskrift på paprikasuppe jeg fant ut restene ville passe fint i, som jeg så modifiserte litt, og som ble nammenam!
Fant en oppskrift på paprikasuppe jeg fant ut restene ville passe fint i, som jeg så modifiserte litt, og som ble nammenam!
Ingredienser:
1 stor rød paprika
1 grønn paprika
1 stor purreløk
3 flådde tomater fra boks
ca. 50 g sellerirot
ca. 100 g bacon
8 dl væske (Buljong+vann)
2 ss maizena
salt
hvit pepper
margarin/olje
1 stor rød paprika
1 grønn paprika
1 stor purreløk
3 flådde tomater fra boks
ca. 50 g sellerirot
ca. 100 g bacon
8 dl væske (Buljong+vann)
2 ss maizena
salt
hvit pepper
margarin/olje
Jeg startet med å tine den frosne grønnsaksbuljongen i vann, og sile den ettersom det ikke var gjort før jeg frøs den.
Neste trinn i prosessen var å kutte paprikaen i tynne strimler av varierende størrelse, samt å kutte purreløken i tynne skiver. Sellerirotstykket ble skåret i relativt små terninger, og baconet skåret dels i skiver, dels i strimler.
Hadde litt olje i kjelen, og lot den bli varm , før jeg tømte alt det oppskårne oppi kjelen. Lot dette ligge og surre mens jeg stadig rotet oppi, slik at det ikke skulle begynne å skifte farge, bare mykne litt.
Etter noen minutter med dette tilsatte jeg tre flådde tomater fra en boks, og buljongogvann-blandinga (Styrken på dette kan man jo variere selv hvis man bruker terninger istedetfor selvlaga).
Lot dette koke under lokk i ca. 10 minutter, til grønnsakene var skikkelig møre, og baconet svulmet godt opp, før jeg jevnet med maizena rørt ut i litt vann.
Til slutt saltet jeg det hele litt ekstra, og så tilsatte jeg litt for mye hvitpepper :-)
Etter smaksetting og jevning lot jeg suppen koke et par minutter til, før jeg serverte den.
Neste trinn i prosessen var å kutte paprikaen i tynne strimler av varierende størrelse, samt å kutte purreløken i tynne skiver. Sellerirotstykket ble skåret i relativt små terninger, og baconet skåret dels i skiver, dels i strimler.
Hadde litt olje i kjelen, og lot den bli varm , før jeg tømte alt det oppskårne oppi kjelen. Lot dette ligge og surre mens jeg stadig rotet oppi, slik at det ikke skulle begynne å skifte farge, bare mykne litt.
Etter noen minutter med dette tilsatte jeg tre flådde tomater fra en boks, og buljongogvann-blandinga (Styrken på dette kan man jo variere selv hvis man bruker terninger istedetfor selvlaga).
Lot dette koke under lokk i ca. 10 minutter, til grønnsakene var skikkelig møre, og baconet svulmet godt opp, før jeg jevnet med maizena rørt ut i litt vann.
Til slutt saltet jeg det hele litt ekstra, og så tilsatte jeg litt for mye hvitpepper :-)
Etter smaksetting og jevning lot jeg suppen koke et par minutter til, før jeg serverte den.
Anbefales!
Tomat- og kjøttdeigsaus til pasta
Denne sausen passer veldig godt til f.eks. pasta av typene penne eller gnocchi.
Ingredienser:
1/2 rød chili
1/2 rød paprika
3 fedd hvitløk (Kan sløyfes om du ikke liker hvitløk)
1 vanlig løk
2 bokser grovhakket tomat
1 pakke (400-500 g) kvernet kjøttdeig
1/2 lime
parmesan
tørkete krydderurter: persille, basilikum, oregano
Salt
Pepper
Olivenolje
1/2 rød chili
1/2 rød paprika
3 fedd hvitløk (Kan sløyfes om du ikke liker hvitløk)
1 vanlig løk
2 bokser grovhakket tomat
1 pakke (400-500 g) kvernet kjøttdeig
1/2 lime
parmesan
tørkete krydderurter: persille, basilikum, oregano
Salt
Pepper
Olivenolje
Pasta
Tilberedning:
Varm litt olje i en kasserolle. Mens oljen varmes, finhakk chilien og hvitløken, ha dette i oljen og la det frese litt.
Hakk løken, og tilsett denne i kasserollen, og la den bli blank. Når løken begynner å bli blank, tilsett krydderurter etter smak, og finhakk paprikaen og ha den også i. Klem saften av 1/2 lime oppi. La dette stå på varmen noen minutter og tilsett tomatene fra boksene. La så kasserollen stå og småkoke en stund. Etter et par minutter kan du raspe litt parmesan oppi sausen.
Varm litt olje i en kasserolle. Mens oljen varmes, finhakk chilien og hvitløken, ha dette i oljen og la det frese litt.
Hakk løken, og tilsett denne i kasserollen, og la den bli blank. Når løken begynner å bli blank, tilsett krydderurter etter smak, og finhakk paprikaen og ha den også i. Klem saften av 1/2 lime oppi. La dette stå på varmen noen minutter og tilsett tomatene fra boksene. La så kasserollen stå og småkoke en stund. Etter et par minutter kan du raspe litt parmesan oppi sausen.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne uten å tilsette salt og tilsett dette i kasserollen når innholdet der har kokt i 10-15 minutter etter at du tilsatte tomatene. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vann med litt salt og olje i, og tilbered pastaen etter anvisningen på pakken.
Når pastaen er ferdig er også sausen det.
Kan enten spises med bare pasta og saus, eller så kan man ha salat og/eller brød til. Uansett bør parmesan og rivjern stå på bordet under middagen.
Oppskriften blir nok mat enten til to storetere (som meg) eller tre-fire med litt mer normalt magemål.