Gjorde noen minimodifikasjoner til denne oppskrifta fra Godfisk, og resultatet ble nydelig!
Det du trenger:
2 ørretfiletstykker
olivenolje
salt, pepper
2 godt modne avokadoer
chilipulver
chiliflak
paprikapulver
tørket koriander
saften av én lime (eller tilsvarende mengde ReaLime)
salt
1/4 slangeagurk
1/2 søt paprika
1/4 purreløk
2 Polarbrød Sarek tunnbrød
Slik gjør du:
Lag guacamole, enten ved å blande alle ingrediensene jeg har nevnt over, eller bruk din egen favorittoppskrift. Gjerne lag denne en halvtime før du skal spise, så får smakene blandet seg skikkelig.
Skjær ørretfiletstykkene i smale strimler, tøm olje i en grillform av aluminiumsfolie og dryss salt og nykvernet pepper over.
Skjær grønnsakene i strimler.
Sett formen inn i en varm grill med lokk og la fiskestrimlene stekes i et drøyt minutt. Snu deretter forsiktig på strimlene (prøv så godt du klarer å unngå at det går i oppløsning), og dryss mer salt og pepper over den siden som lå ned sist du dryssa over.
Varm tunnbrødet i et kvart minutt på hyllen inne i grillen, ta det ut og bre guacamole over det hele, før du legger på fiske- og grønnsaksstrimlene. Rull brødet sammen, og guml det i deg så fort som mulig før brødet går i oppløsning!
Supergod kombinasjon av arktiske proteiner og meksikanske smaker!