søndag 12. april 2015

Andebryst med ovnsstekte grønnsaker, portvinsaus og gnocchi

Var i Sverige på harryhandel i går, og da ble det som vanlig litt and med hjem. Fant for en gangs skyld singelpakker med andebryst, så i dag lagde jeg andemiddag for én.

Det du trenger:
1 andebryst
salt, pepper, anis

2 søtpoteter
1 squash
1 løk
Litt andefett
salt

4 ss sukker
1 dl portvin
2 ss rødvinseddik
5 dl buljong
smør
salt, pepper

gnocchi (Helst av potet, ikke hvete)

Slik gjør du

Skjær grønnsakene i relativt små terninger, ha dem i en form dryss litt salt over og ha i litt andefett i formen. Sett det hele i stekeovnen på ca 200 grader til det er ferdigstekt. (30-40 minutter, test med en gaffel underveis). Rot rundt i grønnsakene et par ganger underveis.

Smelt sukkeret i en liten kjele, og tilsett portvinen og eddiken litt etter litt. (Sukkeret kommer til å gå over i fast form igjen når du tilsetter væska, men siden det er varmt smelter det kjapt igjen). Rør godt til sukkeret er helt oppløst igjen. Tilsett buljongen og kok til du er nede i bare 1-2 dl væske i kjelen.

Rut skinnet på andebrystet (Prøv å unngå å skjære helt gjennom), og gni det inn med salt, pepper og finstøtt anis. Stek brystet ca 10 minutter på middels svak varme på skinnsiden. Dryss litt salt og pepper på kjøttsiden, snu brystet og stek det et par minutter på andre siden før du legger det i en ildfast form og setter det inn i ovnen et par-tre minutter sammen med grønnsakene. Ta det deretter ut og legg lokk på formen så brystet holder seg varmt.
Tøm væsken både fra stekepannen og fra formen du har brystet i over i sausen. Kok gjerne også ut pannen med en liten skvett vann og ha dette over i sausen.

Kok til slutt gnocchiene etter anvisningen på pakken, og server alt sammen rykende varmt!

Nammis!