Det du trenger:
7-8 skiver breiflabbfilet, 1,5-2 cm tykke
hvetemel til å vende i
2 ss olivenolje
40 g smør
1,5 løk
1,5 dl tørr hvitvin
Skall av 1 appelsin
Skall av 1 sitron
Frisk ingefær
Litt tabasco eller sriracha (Går helt sikkert også fint med andre chilisauser)
1 tomat
Bladpersille
Salt og pepper
Langkornet ris
Malt gurkemeie
Slik gjør du:
Planlegg så risen blir ferdig samtidig som det andre, dette er noe av det vanskeligste med å lage dette måltidet. Tilsett litt salt og 1-2 ts gurkemeie i kokevannet så risen blir gul og fin.
Ha oljen og halvparten av smøret i en gryte og smelt smøret. Finhakk løken og la den surre på svak varme i 4-5 minutter til den er blitt blank og myk.
Vend fiskeskivene i hvetemel og ha dem i gryta og la dem stekes et par minutter sammen med løken. Snu dem en gang underveis.
Hell vinen over fisken, og la det putre til den stort sett er kokt inn.
Riv sitrusskallene, skjær ingefæren i strimler og skjær tomaten i terninger (uten å ta med steinene). Ha dette sammen med chilisausen (Bare bittelitt, dette er ikke en chiligryte) og salt og pepper i gryta og la det hele stå og surre i 10 minutter.
Rør resten av smøret inn i risen, og finhakk litt persille og dryss over gryta før du serverer.
Velbekomme!